Foto's en filmpjes

SELMA NOORT 
Hier zie je me in mijn rustige werkkamer. Aan de andere kant in diezelfde kamer zit ik ook vaak te schilderen. Dat zie je op de foto hieronder.Selma Noort op youtube

Misschien kom ik binnenkort bij jou op school en ga ik je iets vertellen over mijn boek De zee kwam door de brievenbus. Kijk dan alvast dit filmpje: 
www.youtube.com:watch?v=brtScFbuuqI

Voor kinderen die zelf al aan het schrijven gaan, mijn schrijftip die in dit filmpje van De Schoolschrijver door Abdel wordt gestolen! "Hoe maak je een verhaal spannend?" https://youtu.be/M2obtvIbNh4 


Een voorleesverhaal over Noor en Roel op het strand (4 t/m 7 jaar) uit het boek: Het hele jaar voorlezen - verhalen over Noor en Roelhttps://www.youtube.com/watch?v=S84t0vYI23U

"De zee kwam door de brievenbus"
; Kinderen in Zeeland vertellen: http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2016-01-29/966387/mijn-opa-moest-huilen-toen-hij-me-boek-gaf#.V_09HjKiEmo

"De zee kwam door de brievenbus" https://www.youtube.com/watch?v=FNu7hYYEklcCOLLEGA SCHRIJVERS
Kinderen vragen vaak aan me: 'Kent u ook andere kinderboekenschrijvers?' Dan zeg ik: 'Jazeker, wij zijn collega's. We drinken wel eens wat met elkaar en we zien elkaarop feestjes van de uitgeverij of met handtekeningen zetten op een boekenmark of met optredens in bibliotheken of theaters.' En dan... kijken die kinderen alsof ze niet weten of ze me nu moeten geloven of niet! Ja zeg! Nou, hier is het bewijs. Wie zijn deze twee heren? (denk maar na, dan klets ik intussen verder) In twee van die flessen zit water, hoor, wij zijn heus geen zuiplappen! En wat zit er op mijn hoofd? Heel weinig haar want ik had toen heel kort haar. Enne, o ja, mijn bril, die was ik kwijt. Ik wist niet dat hij op mijn hoofd zat. Ik zocht hem al de hele avond... Weet je het al? Kom met je oor naar het scherm, dan fluister ik het heel zacht: psss psss psss Paul van Loon en Jacques Vriens... Poe! Geloven jullie me nu?


OP REIS MET MIJN BOEKEN
Een paar maal ging ik weer naar het kinderboekenfestival in Paramaribo in Suriname, want Surinamers spreken ook Nederlands. Het kinderboekenfestival duurde zes dagen. Er kwamen wel 5000 kinderen per ochtend. Ik maakte een vertelling van een boek dat ik bij me had waar alle kinderen erg om moesten lachen en ik leerde er weer leuke en creatieve mensen kennen. Ook was er nog tijd om van alles te bekijken. Het was hard werken, maar ook gezellig en bijzonder. Toen ik thuiskwam had ik echt een beetje heimwee. 


SCHOOLSCHRIJVER: Ik ben ook schoolschrijver. Dat betekent dat ik een paar maanden lang op dezelfde school in dezelfde klassen allemaal leuke lees- en schrijfdingen met de kinderen kom doen. En aan het eind van het schoolschrijverproject is er meestal een KNAL-feest zoals op de foto hierboven in het Muzikgebouw in Amsterdam, met de presentator van het feest - de schrijver Abdelkader Benali.


EEN PRIJS WINNEN dat is altijd feest! Zoals met mijn boek De zee kwam door de brievenbus. Dat boek kreeg een "Vlag en Wimpel" en de "Thea Beckmanprijs" voor het mooiste geschiedenisboek voor kinderen tot 12 jaar.


SCHOLEN BEZOEKEN, VOORLEZEN EN VERTELLEN 
Kan ik ook bij jou op school komen? Jazeker! Je leerkracht kan een bezoek van mij aanvragen via de Schrijverscentrale. (zie "praktische informatie" op deze site).