image
Menu

Algemene informatie & contact - Selma Noort

image

Selma Noort (Leiden 1960) Selma schreef haar eerste boek in 1979 toen ze op de Leidse Haanstra Kweekschool voor kleuterleidsters zat. Ze heeft inmiddels ongeveer 85 jeugdboeken geschreven en hiernaast in opdracht een grote hoeveelheid zeer diverse leer/leesboekjes voor het onderwijs. Haar jeugdboeken zijn regelmatig bekroond en vertaald. Selma heeft haar laatste boeken bij uitgeverij Leopold zelf geïllustreerd.

Selma "werd ontdekt" door de schrijfster Miep Diekmann en debuteerde in 1979 bij uitgeverij Leopold. Zij bezoekt via de Schrijverscentrale alle groepen van basisonderwijs en middelbare scholen. Hiernaast ook PABO's, bibliotheken en boekhandels om kinderen en volwassenen te vertellen over alles dat met haar werk te maken heeft en over het belang van taalvaardigheid voor iedereen. Zij is een enthousiaste en bevlogen spreker, en houdt van levendige interactie met haar publiek.

Selma heeft drie zoons, schoondochters, en kleinkinderen. Ze woont in Alphen aan den Rijn.

E-mail: post@selmanoort.nl
Volwassen VOLGERS zijn van harte welkom op FB.

Selma Noort is ook kunstschilder/tekenaar: selmanoort-art.nl Als er werk op haar art-site staat dat u aanspreekt, bent u van harte welkom om op uw gemak de echte schilderijen te komen bekijken. U kunt hiervoor een afspraak maken via post@selmanoort.nl