Voorleesboeken bij uitgeverij Leopold

Terug

EEN HEEL JAAR VOORLEZEN
Leeftijd 4+, illustraties: Tineke van der Stelt
Op veler verzoek van voorlezers en leerkrachten is er een verzamelbundel uitgebracht van de vijf grote voorleesboeken over Roel en Noor. Deze bundel begint in januari en eindigt met de jaarwisseling. Veel van de meest sfeervolle verhalen uit de vijf bundels staan erin.

HET GROTE VOORLEESBOEK VAN HET BOS
Leeftijd
4+, illustraties: Tineke van der Stelt
EEN KLEURRIJK VOORLEESBOEK VOL VERHALEN IN DE NATUUR
Roel en noor beleven nieuwe avonturen rond hun huisje in het bos. Roel is een gevaarlijke struikrover en Noor een indianenprinses. Ze doorstaan een storm en redden een schaap. Ze worden vrienden met de boswachter en leren alles over de vos en de specht, de eekhoorn, de uil en de bosmuis, en nog veel meer.

HET GROTE VOORLEESBOEK VAN DE KINDERBOERDERIJ

Leeftijd 3+, illustraties: Tineke van der Stelt
EEN VOORLEESBOEK VOL KNUFFELDIEREN EN BOERDERIJPRET
Roel en zijn zusje Noor hebben geluk. Oma Anneke gaat op de kinderboerderij werken en na school mogen ze met haar mee! Ze leren boer Teun en alle dieren kennen. Ze spelen met de biggetjes, voeren de geitjes, aaien de lammetjes en klepperen op klompen. Roel ontdekt hoe het voelt als er een kip op je hoofd poept - bah! - en hij redt een geitje uit het water. En Noor rijdt pony als een wildeman!

HET GROTE VOORLEESBOEK VAN ZOMER, ZAND EN ZEE
Leeftijd 5+, illustraties: Tineke van der Stelt
EEN ZOMER AAN ZEE VOL AVON
TUUR EN VERHALEN
Noor en Roel gaan met papa, mama en poes Dropje naar een huisje aan zee. Roel krijgt een piratenpak. Op een hete dag probeert hij vijf ijsjes tegelijk vast te houden en als het gestormd heeft gaat hij strandjutten. Noor vindt een zeemeerminnetje onder in haar kast en rent achter een bal aan, zomaar de zee in! Dropje zit een raar hophop-beest achterna en in het dorp woont Kapitein Arie, die spannend poppenkast speelt.


HET GROTE VOORLEESBOEK VAN DE WINTER
Leeftijd 4+, illustraties: Tineke van der Stelt
EEN VOORLEESBOEK VOL SNEEUWPRET EN KATTENKWAAD
Sinterklaas is weer weg, maar de winter is nog lang niet voorbij. Nu komt Kerstmis. Roel en Noor mogen helpen versieren en lekkere dingen maken. Op school rent er een schaap door de klas, want hij heeft een herder van niks. En wie heeft 's nachts de kerstboom zo toegetakeld? Zou poes Dropje daar iets mee te maken hebben? Rond oud en nieuw gaat het sneeuwen. Roel en Noor schaatsen op straat, maken sneeuwpoppen en voeren de vogels op het ijs. Dat vindt Dropje ook wel interessant. Maar oei... er zit een wak in het ijs.
Winterse verhalen tot aan het eerste sneeuwklokje.

HET GROTE VOORLEESBOEK VAN SINTERKLAAS
Leeftijd 3+, illustraties: Tineke van der Stelt 
HET COMPLETE FEEST VAN SINTERKLAAS VAN HET BEGIN TOT HET EIND
Nog zeven nachtjes, dan komt Sinterklaas!  Noor en Roel maken met opa en oma een verlanglijstje, en papa en mama vertellen spannende Sinterklaasverhalen. Dan is het zover. Sinterklaas komt aan in de haven...
Amerigo loopt door het rode stoplicht, Zwarte Piet leent Roels fiets, en het paard van Sinterklaas mag van mama niet in de gang staan. Komt Sinterklaas dan nog wel?


OVERIGE VOORLEESBOEKEN

MUSJE MIJN ZUSJE
een sprookje voor jong en oud
Leeftijd 7+, illustraties: Annemarie van Haeringen

ZIE JE DAT? verhalen van Bart en Esra
Leeftijd vanaf 2 jaar, illustraties: Sandra Klaassen

BEER IN DE KLAS verhalen over een logeerbeer in de kleuterklas
Leeftijd 4+, illustraties: Charlotte Dematons