Oudere boeken bij Uitgeverij Leopold

Terug

FLIP DE BEER
Leefijd: vanaf 6 jaar
Bekend van (school) televisie
Verhalen over Flip de beer, die wordt achtergelaten door Belle en Bulderbeer omdat zij verder trekken met het circus mee en hij naar school wil. Sommige verhalen worden vertelt door Flip zelf, en andere door de kinderen bij wie Flip in de klas is geweest.
ISBN 9025841481, uitgeverij Leopold, l997.

GEEN GEWONE KETTING
(Bekroond met de Vlag en Wimpel 1996)
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Janna's mama is ziek en ligt in het ziekenhuis, ze vindt zichzelf lelijk en ze is erg verdrietig, Janna weet er iets op, ze rijgt een ketting, daar word je mooi en blij van.
ISBN 9025841473, uitgeverij Leopold, 1995.

KUNSTENAAR WILHELMUS POOT KUST ZIJN KLEINDOCHTER
Leeftijd: vanaf 13 jaar
In de vorm van een hilarisch dagboek beschrijft Debbie, een scholiere van 15, de belevenissen van haar familie, de andere leerlingen in haar klas en de docenten van school. Een boek vol gekkigheid om eens lekker te lachen.
ISBN 9025841368, uitgeverij Leopold, 1991.

WOLF KIPPEKOP
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Wolf kent nog niemand in zijn nieuwe buurt vlak na de verhuizing. Wonen er eigenlijk wel kinderen? De eerste mensen die hij leert kennen zijn veel ouder dan hij: Sjef en zijn brommervrienden en Abbie, de buurvrouw. Met Abbie kan Wolf wel opschieten maar Sjef is een probleem. Want die zit achter Wolfs zusje Rachel aan - en van haar moeten ze afblijven, ook al noemt ze hem vaak kippekop!
ISBN 9025841341, uitgeverij Leopold, 1989. Ook verschenen bij uitgeverij Zwijsen, als leesleeuw in de jaargang 2003/2004

MEER DAN EEN ZWIJGEND SCHOOLKIND
Leeftijd: vanaf 13 jaar
De zestienjarige Maris vindt geen aansluiting op school. Ze weet niet wat ze tegen haar klasgenoten en de leraren moet zeggen. Dus zegt ze niets. Tot Francien haar vriendin wordt, en ze verliefd wordt op Bart, de nieuwe tekenleraar. Voor het eerst vertelt ze aan hem wat ze vindt en denkt. Bart is gevleid door haar vertrouwen maar heeft al genoeg aan zijn hoofd en houdt haar op een afstand, bang dat ze zich aan hem vast zal klampen. Maris beseft dat ze verandering in haar situatie moet aanbrengen maar ze weet niet hoe ze dit moet doen. In verwarring gaat ze er vandoor.
ISBN 9025841252, uitgeverij Leopold, 1988.

MARTINE KOPERSLAGER (Bekroond met de Vlag en Wimpel 1985)
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Martine en haar broer Adrie gaan naar de brugklas. Maar eerst hebben ze zes weken zomervakantie. Een vakantie die goed begint, want op de eerste dag ervan krijgt haar vader eindelijk weer een baan. Martine gaat met hem mee naar de fabriek en op de vrachtwagen. Geen geschikte omgeving voor een meisje, vindt haar moeder. Maar Martine heeft geen moeite met wat ze ziet. Ze heeft haar eigen gedachten, genoeg om haar voorlopig bezig te houden.
ISBN 9025841201, uitgeverij Leopold, 1984.

EEN GEDEELDE HAMACA (Bekroond met de Vlag en Wimpel 1984)
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Manuel woont in Mexico. Hij heeft een baantje in een restaurant, hij werkt hard, maar hij heeft niet veel kansen om vooruit te komen, dat weet hij. En Juana, zijn vriendinnetje, is naar de middelbare school geweest.
ISBN 902584118x, uitgeverij Leopold, 1983.

IK HOEF NIET OP SCHOOT
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Soms wil Martine niet meer thuiswonen, waar ze haar pestbroertje Adrie altijd voortrekken. Dan maakt ze in bed een tent van haar deken en wordt ze Loeki. Loeki heeft een grote vriend, Dolf. Samen wonen ze in een huisje in het bos. Samen wandelen ze, samen doen ze boodschappen. Dolf zal alles betalen... Maar als ze op een dag in een winkel gepakt wordt, omdat ze zeggen dat ze gepikt heeft, is er geen Dolf. Dan is er alleen de politie, en een meisje, dat niet meer weet of ze nu Martine is of Loeki. Martine is bang, Loeki niet.
ISBN 9025841171, uitgeverij Leopold, 1980.