Boeken over Raven, de jongen van het eiland

Terug

RAVEN, DE JONGEN VAN HET EILAND

Leeftijd: vanaf 7 jaar
OMNIBUS - bevat:
- EILANDHEIMWEE
- EILANDKIND
- STERRENEILAND

Raven en zijn familie wonen op een eiland. Als ze andere mensen willen zien moeten ze met een boot naar het vasteland. Alleen in de zomer worden er een paar vakantiehuisjes verhuurd; verder komt er niemand. Het is er heerlijk, met alleen de duinen en de zee. Maar Raven moet naar school en het kan er ook stormen - en als het winter wordt kunnen ze niet over zee...
ISBN 9025841430, Uitgeverij Leopold, 1998

STERRENEILAND
Leeftijd: vanaf 7 jaar
December. De eerste ijsschotsen schuiven knerpend en krakend in elkaar op de donkere zee rondom het kleine eiland waar Raven woont. De wind is snijdend koud. Voor de ramen van de enige twee bewoonde huisjes hangen papieren sterren, waarin kaarsjes branden. Er ligt een enorme voorraad brandhout opgestapeld onder de huisjes en binnen is alles versierd. Raven en zijn familie koken en bakken voor hun vrienden die over een paar dagen Kerstmis bij hen zullen komen vieren. - als ze kunnen komen, nu het weer zo slecht is. Op een ochtend, als het buiten nog aardedonker is, ziet Raven een lichtje in de verte en hij gaat op pad om te zien wat het is...
ISBN 9025841465, uitgeverij Leopold, 1994. Ook vereenvoudigd verschenen bij uitgeverij Zwijsen als Leesleeuw, jaargang 1999/2000.

EILANDKIND
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Een verschrikkelijke storm vernielt bijna alles op het eiland waar Raven en zijn familie wonen. Ze moeten keihard werken om hun huis weer bewoonbaar te maken: ze ruimen op, verven en timmeren, en ze pellen garnalen en vangen vis om wat geld te verdienen. Ze nemen ook een huurder in een van de vakantiehuisjes, de Russische schaakgrootmeester (dat is een schaakkampioen) Constantin Fjodorowitch, die zich in alle rust moet voorbereiden op een belangrijke wedstrijd. Dat de grootmeester niet al te vriendelijk was, had Raven al gehoord. Maar hoe onaangenaam hij werkelijk is, daar komt hij pas achter na zijn vertrek.
ISBN 9025841457, uitgeverij Leopold, 1994. 

EILANDHEIMWEE
(Bekroond met de Zilveren Griffel l993)
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Op een dag moet Raven van zijn eiland af. Weg van zijn vader en moeder en de rest van zijn familie. Weg van de duinen en de zee. Want hij moet naar school. Hij hoopt dat hij daar een vriend zal vinden. Maar op school is alles anders. De kinderen begrijpen niet hoe het is om op zijn eiland te wonen. Gelukkig is er iemand die het wel begrijpt, zijn juffrouw Sippora. En Sippora neemt op een dag een grote, geheimzinnige schelp mee naar school en vertelt aan de kinderen over het schelpenmeisje dat bang is voor mensen.
ISBN 9025841449, uitgeverij Leopold, 1992.