Foto's en filmpjes

Selma Noort op youtube

Ik lees voor uit VOORLEESKWARTIER "Het geheim van groep drie"  van uitgeverij Zwijsen. http://www.youtube.com/watch?v=11RoKTQtVtQ&feature=share

Voor kinderen die zelf al aan het schrijven gaan, mijn schrijftip die in dit filmpje van De Schoolschrijver door Abdel wordt gestolen! "Hoe maak je een verhaal spannend?" https://youtu.be/M2obtvIbNh4 


"De zee kwam door de brievenbus"
; Kinderen in Zeeland vertellen: http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2016-01-29/966387/mijn-opa-moest-huilen-toen-hij-me-boek-gaf#.V_09HjKiEmo

"De zee kwam door de brievenbus" https://www.youtube.com/watch?v=FNu7hYYEklc
SELMA AAN HET WERK

Bovenaan zie je me aan het werk in mijn rustige werkkamer. En in diezelfde kamer aan de andere kant zit ik ook vaak te schilderen. En wat kan ik spannend vertellen (even opscheppen!) Moet je dat meisje zien, dat naar me zit te luisteren!


COLLEGA SCHRIJVERS

Kinderen vragen vaak aan me: 'Kent u ook andere kinderboekenschrijvers?' Dan zeg ik: 'Jazeker, wij zijn collega's. We drinken wel eens wat met elkaar en we zien elkaarop feestjes van de uitgeverij of met handtekeningen zetten op een boekenmark of met optredens in bibliotheken of theaters.' En dan... kijken die kinderen alsof ze niet weten of ze me nu moeten geloven of niet! Ja zeg! Nou, hier is het bewijs. Wie zijn deze twee heren? (denk maar na, dan klets ik intussen verder) In twee van die flessen zit water, hoor, wij zijn heus geen zuiplappen! En wat zit er op mijn hoofd? Heel weinig haar want ik had toen heel kort haar. Enne, o ja, mijn bril, die was ik kwijt. Ik wist niet dat hij op mijn hoofd zat. Ik zocht hem al de hele avond... Weet je het al? Kom met je oor naar het scherm, dan fluister ik het heel zacht: psss psss psss Paul van Loon en Jacques Vriens... Poe! Geloven jullie me nu?

OPTREDEN MET EEN COLLEGA
Schrijven is een eenzaam beroep. Ook als je op pad gaat om scholen en bibliotheken te bezoeken doe je dat alleen. Daarom is het erg leuk om soms iets samen te doen met een collega, zoals hier met Hans Kuyper. Hier zingen we samen de Noordzee ballade.


OP REIS MET MIJN BOEKEN
In de lente van 2013 ging ik weer naar het kinderboekenfestival in Paramaribo in Suriname, want Surinamers spreken ook Nederlands. Het kinderboekenfestival duurde zes dagen. Er kwamen wel 5000 kinderen per ochtend. Ik maakte een vertelling van een boek dat ik bij me had waar alle kinderen erg om moesten lachen en ik leerde er weer leuke en creatieve mensen kennen. Ook was er nog tijd om van alles te bekijken. Het was hard werken, maar ook gezellig en bijzonder. Toen ik thuiskwam had ik echt een beetje heimwee. Ik hoop heel erg dat ik volgend jaar weer naar Suriname kan gaan om iedereen daar weer terug te zien!


OPTREDEN IN THEATERS MET VOF de KUNST

Op een keer ging ik voorlezen in een boekenwinkel in Rotterdam. VOF de KUNST was daar ook. Ik deed een spel mee in hun show en maakte wat grapjes. Na afloop vroeg de manager van VOF of ik vaker mee zou willen, in de theatershow. Ik zei natuurlijk meteen JA! In een theater optreden is fantastisch. Iedereen is stil, dan begint de muziek en het licht gaat aan... En dan doe je heel erg je best om de mensen aan het lachen te maken en om zo spannend mogelijk te vertellen.


WIE O WIE...?!
Kijk, Selma op de foto met een schoolklas en op de televisie met K3!


SCHOOLSCHRIJVER: Ik ben ook schoolschrijver. Dat betekent dat ik een paar maanden lang op dezelfde school in dezelfde klassen allemaal leuke lees- en schrijfdingen met de kinderen kom doen. En aan het eind van het schoolschrijverproject is er dan een KNAL-feest zoals op de foto hierboven in het Muziekgebouw in Amsterdam, met de presentator van het feest - de schrijver Abdelkader Benali.